Theaterencyclopedie

De Theaterencyclopedie is het levende platform met informatie over het heden en verleden van theater in Nederland. Een geschiedenis die begint bij de voorstelling van vandaag. Hier vindt u premières sinds 1900, biografieën en beschrijvingen, historische theaterliedjes en uniek beeldmateriaal.

De theaterencyclopedie is een mediawiki applicatie gebaseerd op de premieredatabase van de Universiteit van Amsterdam met daarin de gegevens van meer dan 100.000 theaterpremieres. De theaterencyclopedie wil daarmee niet alleen die gegevens toegankelijker maken, maar ook belangstellenden aan te moedigen de theatergeschiedenis van Nederland zelf aan te vullen.
De webapplicatie steunt op zowel de API van de mediawiki software zelf, de Semantic web extensie, als ook de API van de ADLIB software die voor de database gebruikt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *